Az e-közmű kormányrendelet óriási változást hozott a közmű üzemeltetők, tervezők, hatóságok és más közműegyeztetésben résztvevők számára, mert 2017 július 1.-e után minden közműegyeztetési folyamat csak az e-közmű rendszeren keresztül történhet. Ehhez persze első lépésnek az kellett, hogy minden kötelezett közműszolgáltató kialakítsa a szolgáltatás megkezdéséhez szükséges metaadatokkal kiegészített térképi adattartalmat.

A naprakész térképi adatszolgáltatás megvalósítása érdekében a közművezeték-üzemeltetőnek az újonnan létesített és létesítendő közművezeték nyilvántartásba vételéről, azaz az új és tervezett vezeték és egyéb objektumok e-közmű részére történő adatszolgáltatásáról is gondoskodnia kell.

A VARINEX Zrt. olyan szektortól független megoldást kínál a közműüzemleltetők számára, mely egyrészt biztosítja az e-közmű szolgáltatás kialakításhoz szükséges teljes adatelőállítási és adatfrissítési folyamatot, másrészt lehetővé teszi számukra a gyors és biztonságos szerverszolgáltatási környezet kialakítását.

Kapcsolódó tartalmak: