Categories Menu

Tájékoztatás és konzultáció az új e-közmű rendeletről

Tisztelt Közműszolgáltató!

Mint már értesülhettek róla, 2016. november 18-án megjelent a Magyar Közlöny 2016. évi 178. számában az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény, valamint a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalról szóló 2013. évi XXII. törvény módosításáról szóló 2016. évi CXX. törvény. Az új rendeletmódosításnak 2017. június 31-ig minden közműszolgáltató köteles eleget tenni!

A jelenlegi jogszabályváltozás teremti meg a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, illetve a Lechner Nonprofit Kft. e-közművel kapcsolatos együttműködésének alapjait. Az új szabályozás egyik legfontosabb eleme, hogy a hatóságok a 2016. november 29-én a Magyar Közlöny 2016. évi 184. számában megjelent, az egyes kormányrendeleteknek az egységes elektronikus közműegyeztetés megvalósításához szükséges módosításáról szóló 369/2016. (XI. 29.) Korm. rendeletben meghatározott adatszolgáltatási és a közműegyeztetés során nyilatkozattételi kötelezettség elmulasztása esetén bírságot szabhatnak ki. A módosító rendelet többek között az egységes elektronikus közműnyilvántartásról szóló 324/2013. (VIII. 29.) Korm. rendeletet is érinti.

Mivel ügyfeleink rendkívül sok kérdéssel fordultak felénk, közvetlen tájékoztatást kértünk a Lechner Tudás Központ számunkra is kérdéses részleteivel kapcsolatosan. Betekintést kaptunk a bevezetésre kerülő elektronizált közműegyeztetés folyamatába és egyeztettük a kialakítandó műszaki tartalmat is. 

Ezeket a fontos információkat szeretnénk Önökkel is mielőbb megosztani, egy néhány órás előadással egybekötött konzultáció keretében, amit a VARINEX Zrt. Fehér úti bemutatótermében tartunk meg több választható időpontban.

Feltétlenül számítunk részvételére és őszintén reméljük, hogy mindenki számára hasznos információkat adhatunk át. Kérjük, válasszon időpontot és regisztráljon rendezvényünkre!

Regisztráció

Figyelem, ez az eseményünk már lezajlott! Amennyiben a témával kapcsolatban szeretné felvenni velünk a kapcsolatot, kérjük írjon Cservenák Róbert GIS rendszerménök kollégánknak a cservenak@varinex.hu e-mail címre.

Előadás: 10.00-12.00, konzultáció: 12.30-tól 15.00-ig

Előadó és konzultációs szakember: Cservenák Róbert, GIS rendszermérnök, VARINEX Zrt.

Cím: VARINEX Zrt. 1106 Budapest, Fehér út 10. 36. sz. épület

A rendezvény ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

A tájékoztatón az alábbi e-közmű rendelet módosítását érintő változásokról lesz szó:

  • változott a regisztrációra kötelezettek köre, a regisztráció folyamata;
  • változott az e-közmű felé szolgáltatni szükséges adatok, illetve az adatszolgáltatásra kötelezettek köre;
  • a rendelet szabályozza a felügyeleti hatóságok és az e-közműt üzemeltető szervezet együttműködésének folyamatát;
  • a felügyeleti hatóságok a közművezeték-üzemeltetők számára előírt kötelezettségek elmulasztása esetén bírságot szabhatnak ki;
  • az elektronizált közműegyeztetés és közműnyilatkozat kiadás folyamata szabályozott kereteket kapott;
  • a jövőben az e-közmű rendszer egyes szolgáltatásai rendszerhasználati díj ellenében vehetők igénybe.

Megtisztelő megjelenésére feltétlenül számítunk!

VARINEX Informatikai Zrt.