Categories Menu
Távhő Szeminárium 2018. március 9. Összefoglaló

Távhő Szeminárium 2018. március 9. Összefoglaló

Komplex, egyedi igényekre szabott iránymutató megoldásokat mutattunk be március 9-én a távhő szektor számára. A szeminárium központi témája a távhő szektorral kapcsolatos digitális kihívások és megoldások voltak, így bemutattuk, milyen egy korszerű, digitális nyilvántartási rendszer, és szó volt az információmegosztás vállalati előnyeiről, a digitális kihívásokra választ adó megoldásokról is. 

Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége, a MaTáSzSz szakmai támogatója volt a rendezvénynek, melyen dr. Orbán Péter, a szövetség operatív vezetője optimista és előremutató köszöntőt mondott.

Voloncs György, a VARINEX Zrt. vezérigazgatója megnyitó beszédében hangsúlyozta, hogy az egyre nagyobb mennyiségű digitális térképi adat korszerű technológia bevezetését követeli meg. Azonban nem szoftverekben, hanem komplex, egyedi megoldásokban kell gondolkodni.

Cservenák Róbert, GIS rendszermérnök kialakítás alatt álló és már sikeresen működő, korszerű nyilvántartási rendszereket is mutatott be a Veolia és a Széphő Zrt. példáján keresztül. Nagy lehetőségek előtt áll a távhőszolgáltatás, amennyiben az e-közmű rendeletnek köszönhetően létrejött értékes térinformatikai adatbázist megfelelően használja fel. 

Az információmegosztás vállalati előnyeire hívta fel a figyelmet Baranyi Péter, GIS üzletág igazgató, hiszen a csökkenő költségek mellet a gyorsabb adatkezelés a szervezet minden szintjén kifejti jótékony hatását. A műszaki döntéshozók számára a webes felületen azonnal elérhetővé válnak az adatok és a lakosság számára is jobb szolgáltatás nyújtható. Akkor tudunk jó döntéseket hozni, ha azt széleskörű és pontos információk alapján hozzuk meg.

A rendezvényen a 3D nyomtatás iránt is nagy volt az érdeklődés, a szünetben 3D nyomtatással készült modelleket mutattunk be. A 3D nyomtatási technológiákról itt talál részletes információkat: 3D nyomtatási technológiák

Köszönjük mindenkinek, aki részt vett a rendezvényünkön. Számtalan kérdést kaptunk és válaszoltunk meg a nap folyamán a korszerű, digitális nyilvántartási rendszerekkel kapcsolatban. Bízunk benne, hogy felkeltettük érdeklődésüket és ezzel a lendülettel tudjuk folytatni az előttünk álló közös munkát.

Zárt Facebook csoport:

Amennyiben a témában naprakészen szeretne tájékozódni, csatlakozzon zárt Facebook csoportunkhoz, ahol lehetőséget kívánunk biztosítani a távhőszolgáltatók és a VARINEX rendszermérnökei közötti aktív kapcsolattartásra, a felmerülő kérdések gyors megválaszolására: Varinex Távhő Főrum – Facebook zárt csoport

Prospektus és egyéni konzultáció igénylése:

Töltse le a távhő szektor számára készített 4 oldalas prospektusunkat, vagy jelezze egyéni konzultáció iránti igényét itt:

 

Távhő Szeminárium – Képgaléria