AutoCAD Map 3D – Felhasználói felület, funkcionalitás

A műszaki térinformatika és az infrastruktúra tervezés,- és kezelés szakemberi számára mindig külön öröm, ha megjelenik egy új verzió és megismerhetik az általuk használt Autodesk, jelen esetben AutoCAD Map szoftver új funkcióit.

A fejlődés nem áll meg.

Az Autodesk cég közel 20 éve lépett be a térinformatikai megoldások piacára az AutoCAD Map 3D verzió megjelenésével. Az azóta eltelt idők a folyamatos változás és fejlődés jegyében teltek. Az Autodesk is igyekezett alkalmazkodni a kihívásokhoz, megfelelni a felhasználói igényeknek. Ennek a folyamatnak a keretében az Autodesk újrafogalmazta a hagyományos műszaki térinformatikát és most már ennek jegyében leginkább arról beszélünk, hogy az Autodesk AutoCAD Map 3D 2014 egy hatékony modell alapú infrastruktúra tervezési,- kezelési és irányítási szoftver. Ez többek között annak köszönhető, hogy sikerült megtalálni a CAD-es és GIS rendszerekkel szemben támasztott igények szinergiáit, amivel hatékonyan kezelhetünk CAD és GIS adatokat, amelyek segítségével hatékony döntéseket tudunk hozni az infrastruktúra tervezés, kivitelezés valamint az üzemeltetés teljes életciklusában.

Leírás

Az AutoCAD Map 3D több mint térinformatika, több mint egy szoftver

Az AutoCAD Map 3D kész megoldásokat ad a problémákra. Az ágazati szakági (víz, csatorna, gáz, elektromos, telco, kataszteri stb.) adatmodellek és eszközök és beépített módszertanok, munkafolyamatok segítségével a tervezési és üzemeltetési műszaki szakemberek nagyobb hatékonyságra tehetnek szert úgy, hogy nem kell lemondani a megszokott AutoCAD környezetről és az Autodesk termékcsaládok előnyeiről ugyanakkor rendelkezésükre áll egy komplex térinformatikai elemző funkcionalitás is.
Ezek a technológiák segítenek az adatminőség javításában, támogatják a hatékonyságot és biztosítják az infrastrukturális eszközök jobb kezelhetőségét:

– közvetlenül elérheti és szerkeszthetjük a szükséges adatforrásokat
– integrálhatjuk az adatelemző eszközöket
– hatékonyabb kommunikációt, adatmegosztást nyújthatunk a szervezeten belül és kívül egyaránt.

 

 

Témafelelősök:

Baranyi Péter
GIS üzletág igazgató
+36 1 273 3423
+36 30 914 3453
baranyi@varinex.hu
Cservenák Róbert
GIS rendszermérnök
+36 1 273 3420
+36 20 583 7292
cservenak@varinex.hu
Katona Tamás
GIS rendszermérnök
+36 1 273 3421
+36 30 251 9992
katonat@varinex.hu