Autodesk Infrastructure Map Server – testre szabási lehetőségei

Az Autodesk  a világszerte vezető Oracle?  és MS SQL? téradatbázist használja a téradatok tárolására, de lehetőség van SQLite illetve SDF alapú téradatbázisok kezelésére is ezzel is az igéneknek megfelelő költséghatékony adatbázis-kezelést biztosítva.

A nyílt szabványokra épülő Oracle  és MS SQL szállító független GIS funkciókat biztosít, így lehetővé teszi, hogy a szervezetek a kedvelt alkalmazásaikkal végezzék el a térinformatikai elemzéseket. A rendszer az Oracle Spatial beépített GIS képességeit használja ki a téradatok tárolására és a téradatokkal végzett feladatokhoz, valamint tartalmazza az Oracle és MS SQL jól ismert és bevált adatbázis-kezelő és teljesítményjavító funkcióit, így kiemelkedő teljesítményt biztosít.

További információ: Autodesk Infrastructure Map Server

Leírás

A szervezetek az SQL mellett a hagyományos informatikai eszközöket is használhatják arra, hogy a Topobase adataihoz hozzáférve jelentéseket készítsenek, az adatokat integrálják az üzleti és informatikai (például CRM – ügyfélszolgálati és ERP – vállalatirányítási) rendszerekbe, illetve felhasználhassák az adatokat más fejlesztőktől származó örökölt GIS alkalmazásokban is.

Az AutoCAD Map 3D vastagkliens és az Autodesk Infrastrucutre Map Server WEB-es vékonykliens a következő alapvető összetevőket tartalmazza:

AutoCAD Map3D Egy CAD alapú vastagkliens alkalmazás, amely ismerős felhasználó felülettel segíti a tervezést, az eszközadatokat pedig automatikusan az Oracle Spatial téradatbázisban tárolja.

Autodesk Infrastrucutre Map Server Egy webes alkalmazás, amely az MapGuide technológia használatával osztja meg az eszközinformációkat a weben.

IMS Administrator Egy rendszergazdai feladatokat ellátó alkalmazás, amely lehetővé teszi, hogy a szervezetek módosítsák vagy kibővítsék az Oracle, MS SQL, SQLite adatstruktúráját, vállalati szabályokat hozzanak létre, felhasználói űrlapokat és jelentéseket tervezzenek, valamint szabályozzák a hozzáférést az adatbázishoz.

Szakági alkalmazások Olyan modulok, amelyekkel adott, különleges típusú közmű szakágak, infrastruktúrák, többek között elektromos, vízellátási, gázszolgáltatói, szennyvízkezelési és földgazdálkodási eszközök kezelhetők iparág specifikus adatmodellekre épülve.

Szakági modulok az egységes közműnyilvántartást támogatva:

Vízközmű

Csatorna- és szennyvíz közmű

Gáz közmű

Elektromos közmű

Kataszter (alaptérkép, földhivatali DAT csatolással)

Egyedi testre szabással további közmű és földhivatali adatok tárolása is megoldott

 

Témafelelősök:

Baranyi Péter
GIS üzletág igazgató
+36 1 273 3423
+36 30 914 3453
baranyi@varinex.hu
Cservenák Róbert
GIS rendszermérnök
+36 1 273 3420
+36 20 583 7292
cservenak@varinex.hu
Farkas Máté
Senior GIS fejlesztő
+36 1 273 3424
+36 30 639 1235
farkasm@varinex.hu
Katona Tamás
GIS rendszermérnök
+36 1 273 3421
+36 30 251 9992
katonat@varinex.hu